torstai 11. joulukuuta 2014

Seniorien pelikulttuuri ja sen kehittäminen

Nuorten pelaamista ja pelikulttuuria on pohdittu kahdessa hiljattain julkaistussa oppaassa tai kirjassa Nuorisotyö pelaa ja Peikasvattajan käsikirja.

Nuorisotyö pelaa -kirjan tarkoitus on tarjota käytännön toimintaesimerkkien avulla näkökulmia ja työkaluja siihen, miten kuka tahansa meistä voi edistää positiivista pelikulttuuria nuorten parissa tehtävässä työssä.

Peikasvattajan käsikirja on tarkoitettu avuksi kaikenlaisille pelikasvattajille. Sen kohderyhmänä ovat niin vanhemmat, koulut, kirjastot, nuorisotoimet kuin muutkin tahot, jotka kohtaavat lapsia, nuoria ja aikuisia, jotka pelaavat. Kirjan tarkoituksena on antaa asiantuntevaa, tutkimukseen ja kokemukseen pohjautuvaa tietoa siitä, mistä pelaamisessa ja siihen liittyvissä ilmiöissä on kyse.

Vaikka yleensä ajatellaan, että aikuiset opettavat lapsia ja nuoria tai lapset ja nuoret oppivat aikuisilta, niin näiden raporttien selailu sai pohtimaan, mitä seniorit voisivat oppia nuorilta tietokonepeleistä ja niiden hyödyntämisestä senioreiden toiminnassa.

Tule mukaan lukemaan näitä julkaisuja senioreiden näkökulmasta ja pohtimaan senioreiden pelikulttuuria ja sen kehittämistä niiden avulla. Voit osallistua kommentoimalla tätä blogipostausta tai tulemalla mukaan Linked In -palvelussa toimivaan Senioripelaajat -keskusteluryhmään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti