maanantai 5. marraskuuta 2018

Counter-Strike: Global Offensive -pelin opettelu alkaa.


Ensimmäisenä käyn läpi opetusohjelman, jonka tarkoituksena on antaa pelaajalle perustiedot aseiden käytöstä ja käsittelystä. Sen läpikäyminen osoitti, että paljon on vielä opittavaa. Nyt suurin piirtein tietää muutamia perusasioita, mutta niiden käytännön tekeminen kangertelee valtavasti. Esimerkiksi sormet pitäisi saada liikkumaan näppäimistöllä ilman näppäimistöön katsomista. Näin pystyisi paremmin seuraamaan pelikentän tapahtumia ja reagoimaan niihin.

Opetus alkaa ampumaradalla, jossa harjoitellaan konepistoolilla ampumisesta. Pelaaja ottaa aseen pöydältä painamalla E-näppäintä, kohdistaa tähtäimen maalitaulun keskelle hiiren avulla ja ampuu lippaan tyhjäksi. Kouluttaja neuvoo ampumaan lyhyitä sarjoja.


Ampumapaikalla pitää osua maaliin 
 Seuraavassa harjoituksessa opetellaan tunnistamaan esiin tulevia hyviksiä ja pahiksia. Tarkoituksena on ampua pahikset ja välttää hyvisten ampumista. Hahmot tulevat nopeaan tahtiin esiin harjoitusalueen molemmilta puolilta. Onnistumisen kannalta on tärkeää tunnistaa esiin tuleva hahmo nopeasti ja pahisten kohdalla tähdätä ja ampua vielä nopeammin, sillä pahikset menevät nopeasti takaisin suojaan. Tuntuu yksinkertaiselta ja helpolta, mutta on käytännössä varsin haastavaa. Useamman harjoituskerran jälkeen en vieläkään ennätä ampua kaikkia pahiksia ja muutamaa hyviskin tulee ammuttua.

Sitten harjoitellaan edessä olevan materiaalin läpi ampumista niin, että ammutaan riittävän monta kertaa samaan kohtaan. Tämän ampumapaikan viimeinen harjoitus on edessä olevan esteen alapuolelta ampuminen kyykistymällä itse alemmaksi. Kyykkyyn päästään painamalla Ctrl-näppäintä vasemman käden pikkusormella. Harjoituksen aikana kouluttaja toteaa, että kyykkyasento parantaa osumatarkkuutta.

Seuraavalla harjoituspaikalla on edessä isompi alue, jossa on erilaisia esteitä ja rakennelmia. Tarkoituksena on harjoitella eri puolilta esiin tulevien vastustajien ampumista mahdollisimman nopeasti. Aseina on sekä pistooli että konepistooli. Yhtenä harjoittelun aiheena on aseen vaihtaminen tarpeen vaatiessa jos vaikka ammukset loppuvat toisesta. Ennen harjoituksen alkamista kouluttaja kertoo, että osuminen vastustajan päähän on paljon tehokkaampaa, kuin ampuminen keskivartaloon tai jalkoihin. Lisähasteena harjoituksessa on liikkuvaan maaliin osuminen sillä muutama vastustaja liikkuu puolelta toiselle.


Er puolilta maalialuetta esiin tulevat terroistit ammutaan. 
Sitten on vuorossa kranaattien käyttö, jota harjoitellaan heittämällä kranaatteja eri etäisyydellä olevia maaleja kohti niin, että ne tuhoutuvat. Yksi maaleista on sellainen, että kranaatti on osattava heittää kimmokkeena viereisen seinän kautta. Kranaatti heitetään viemällä tähtäin hiiren avulla haluttuun kohtaan ja klikkaamalla sitten hiirtä. Meille opetetaan myös miten, sokaisukranaatin vaikutukselta voi välttyä kääntämällä nopeasti katse muualle, jos vastustaja käyttää niitä.

Kilpailupelissä joukkueet pelaavat sekä hyvisten että pahisten rooleissa, joten meidät opetetaan vielä asettamaan ja purkamaan pommeja.


Harjoitusradalla on vältettävä omien ampumista.
Viimeisenä harjoituksena on vastustajia vilisevän harjoitusradan tai sokkelon läpäiseminen mahdollisimman nopeasti. Harjoituksessa sovelletaan kaikkia edellä opittuja taitoja. Harjoituksen alussa voi valita perusaseen tarjolla olevista vaihtoehdosta. Konepistoolin, rynnäkkökiväärin tai kiikarikiväärin lisäksi pelaajalla on harjoituksessa aina käytettävissään myös pistooli, käsikranaatti ja veitsi. Harjoitusradan voi käydä läpi niin monta kertaa kuin haluaa. Omaa kehittymistään voi arvioida harjoitusrataan kuluvan ajan perusteella.

Ja sitten jatkamaan harjoituksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti