perjantai 24. lokakuuta 2014

Minkälaiset tietokonepelit sopivat senioreille ja minkälaisia pelejä seniorit haluavat pelata?

Senioreiden pelaamista käsittelevissä artikkeleissa esitettään usein näkemys, että nykyisin tarjolla olevat pelit on pääosin tehty nuorille ja ne eivät aiheidensa, sisältöjensä ja pelaajille asettamiensa vaatimusten takia kiinnosta tai sovi senioreille. Samalla esitetään näkemys, että senioreille pitäisi kehittää omia pelejä.

Yhtä oikeaa vastausta otsikon kysymykseen ei mielestäni ole, sillä seniorit ovat erilaisia kuten aikaisemmassa postauksessa otsikolla Minkälaiset edellytyksen senioreilla on tietokonepelien pelaamiseen? tuodaan esiin. Esimerkiksi minulle sopivat erinomaisesti monet nykyisin tarjolla olevat pelit, kuten esimerkiksi Civilization, XCOM Ufo unknown, Mass effect tai Company of heroes.

Senioreille sopivia pelejä on pohdittu kolmivuotisessa tutkimus- ja kehitysprojektissa nimeltään Join-In, jossa suomalainen HappyWise niminen yritys oli mukana. Projektin tavoitteena oli tutkia vanhusten toiveita ja asenteita tietotekniikkaa ja digitaalisia pelejä kohtaan. Projektin tuloksista kerrotaan lyhyesti HappyWisen nettisivuilla. Tuloksista kerrottaessa tuodaan esiin, että vanhukset toivoivat saavansa pelata erityisesti hyötypelejä, joiden avulla voisi esimerkiksi ehkäistä dementiaa ja muistiongelmia, suhtautuivat myönteisesti liikunnallisiin peleihin, kokivat pelaamisen viihdyttävänä ja nautinnollisena ja olivat kiinnostuneita erityisesti hyvinvointinsa parantamisesta pelaamisen avulla.

Mitä mieltä sinä olet? Miten hyvin nykyisin tarjolla olevat pelit sopivat senioreille? Minkälaisia pelejä senioreiden kannattaisi pelata? Mitä ja minkälaisia pelejä senioreiden on helppo pelata, jos pelin aihe ja sisältö kiinnostaa? Minkälaisia pelejä senioreille kannattaisi kehittää?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti