keskiviikko 13. toukokuuta 2015

Seniorit toistensa pelikavereina

Pelikaveritoiminta jatkaa siitä, mihin peliesittelyillä ja peliopastuksilla päästään. Kaikki tietokonepelejä pelaavat seniorit voivat toimia toisten senioreiden pelikavereina. Yhdessä pelaamisen ohella pelikaverit keskustelevat peleistä ja pelikokemuksistaan.

Pelikaverit voivat pelata yhdessä mm. seuravilla tavoilla

- Pelaaja pelaa ja pelikaveri katselee pelin kulkua vieressä.

- Pelaaja selostaa pelikaverille ennen peliä, pelin aikana ja pelin jälkeen pelin kulkua ja toimintaansa eri tilanteissa.

- Pelaaja pysäyttää pelin sopivissa tilanteissa ja kysyy pelikaverilta ehdotuksia siitä, miten tilanteissa kannattaisi toimia ja edetä.

- Pelikaverit pelaavat yhdessä samaa peliä keskustellen ja sopien siitä, miten pelissä toimitaan. Tilanteissa, joissa peli voidaan tallentaa, pelaaja voi kokeilla erilaisia pelikaverin ehdottamia toimintatapoja. Tällaisissa tilanteissa pelikaveri voi myös näyttää pelaajalle, miten hän toimisi.

- Pelikaverit pelaavat samalla laitteella samaa peliä vuorotellen niin, että toinen jatkaa palaamista siitä, mihin pelikaveri pääsi. Pelin voi tallentaa ennen pelaajan vaihtumista. Vaihdon voi tehdä lennossa milloin vain. Sopivia vaihtokohtia ovat vuoropohjaisissa peleissä pelivuoron päättyminen ja muissa peleissä esimerkiksi tietyn ajan kuluminen.

- Pelikaverit voivat pelata toistensa kanssa moninpelejä joko netissä tai laneissa eli samassa tilassa olevien tietokoneiden paikallisverkossa. Moninpeleissä voidaan pelata kahdestaan toista pelikaveria vastaan tai 2..4 seniorin ryhmänä toista ryhmää vastaan.

Millä muilla tavoilla seniorit voisivat pelata yhdessä tietokonepelejä ja olla toistensa pelikavereita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti