sunnuntai 9. lokakuuta 2016

Seniori pelaa Dead space -peliä

Tutustuin Dead space -peliin ensimmäisen kerran noin vuosi sitten ja pelasin sen silloin kerran läpi. En enää muista kuinka monta tuntia läpipelaaminen kesti, mutta aikaa siihen meni ja haastavaa se oli. Pelaaminen  oli kuitenkin jännittävää, mielenkiintoista ja hauskaa, joten sen halusi viedä loppuun saakka.  Monia tilanteita piti yrittää varovaisesti sanoen monta kertaa. Joihinkin tilanteisiin oli käytävä hakemassa oppia taitavien pelaajien julkaisemista pelivideoista. Lopputilanteesta selviäminen vaati useita kymmeniä yrityksiä. Onnistumisen tunne lopputilanteesta ja kaikista muistakin haastavista tilanteista selviämisen jälkeen oli kuitenkin suuri ja tuntui hyvältä.

Oman haasteensa peliin toi erityisesti näppäimistön käyttö. Jo WASD -näppäinten käyttö pelihahmon ohjaamiseen vaati melko paljon harjoittelua. Vaikeusastetta nostivat melkoisesti muiden näppäinten samanaikainen tai rinnakkainen käyttö esimerkiksi erilaisten toimenpiteiden tekemiseen (E), juoksemisen aktivointiin (Shift), reittiohjeisen näyttämiseen (Ctrl), aseiden lataamiseen (R), ajan hidastimen käyttöön (C) jne. Vähitellen se kuitenkin alkoi sujua paremmin ja paremmin, mutta vieläkin joutuu pelin aikana toiminnan keskellä silloin tällöin tietoisesti palauttamaan mieleen, miten jotain toimintoa käytetään, mitä näppäintä sen käyttämiseen tarvitaan ja missä näppäin sijaitsee. Vanha sanonta, että harjoitus tekee mestarin, pitää kuitenkin hyvin paikkansa. Vaikka mestaria minusta ei ole tullutkaan, niin taito ja sorminäppäryys ovat kehittyneet melkoisesti ja pelaaminen sujuu aiankin omasta mielestäni riittävän hyvin.

Pelin tapahtumat sijoittuvat avaruudessa olevalle Ishimura nimiselle kaivosalukselle. Aluksella on tapahtunut jotain outoa ja kaikki yhteydet sinne ovat katkenneet. Asiaa selvittämään lähetetään pelastusalus. Ryhmän tehtävänä on selvittää, mitä Ishimuralla on tapahtunut ja tehdä tarvittavia korjauksia. Pelaaja ohjaa Isaac nimistä pelastusryhmän jäsentä tämän liikkuessa aluksella ja toteutaessa saamiaan tehtäviä.

Nyt olen aloittanut Dead space -pelin pelaamisen uudestaan alusta. Taito on jonkin verran ruostunut, mutta eiköhän se siitä palaudu ja toivottavasti paraneekin. Pelaamistani ja sen kehittymistä voi seurata pelivideoilla kanavallani Yotubessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti