lauantai 5. marraskuuta 2016

Senioritkin voivat tutustua peleihin ja pelaamiseen pelivideoiden avulla

Pelivideoiden avulla voi sekä tutustua erilaisiin tietokonepeleihin että saada ohjeita, neuvoja ja opastusta niiden pelaamiseen. PC:n lisäksi Youtubessa julkaistuja pelivideoita voidaan katsella myös älypuhelinten ja tablettien avulla. Selaimella videot löytyvät kaikissa laitteissa osoitteesta www.youtube.com.

Pelivideoiden katselua varten älypuhelimeen ja tablettiin kannattaa hankkia Youtube-sovellus (app). Videoiden katselu näissä laitteissa on mahdollista myös selaimella, mutta Youtube-sovellusta käyttäen se on sujuvampaa. Android laitteille sovellukset saa Google playstä ja iPhonelle App Storesta. Suomalaisissa puhelimissa appsit saa paikasta 'kauppa'.

Google Play löytyy android laitteista ja App Store iPad-laitteista ikonina heti aloitusruudussa. Myös Windows puhelimissa on vastaava paikka mistä ohjelmat saa. Näistä ohjelmista löytyy hakukenttä, johon kirjoitetaan halutun sovelluksen nimi eli tässä tapauksessa Youtube. Sitten sovellus asennetaan yhdellä klikkauksella. Tämän jälkeen Youtube -sovelluksen avulla voi lähteä etsimään ja katselemaan niin pelivideoita kuin muutakin Youtuben sisältöä.


Miten pelivideoita voi etsiä Youtubesta?

Kun haluat tutustua tietyn nimiseen peliin, kirjoitat Yotubessa hakukenttään pelin nimen. Haun tuloksena saat luettelon kaikista ko. pelistä tehdyistä videoista. Videon nimen lisäksi hakutuloksissa kerrotaan videon tekijä, kuinka monta kertaa sitä on katsottu (suosio) ja milloin se on tehty.

Pelivideoita voi etsiä myös tekijän nimen avulla. Tämä on hyödyllistä esimerkiksi silloin, kun haluat tutustua vain suomen kielellä selostettuihin pelivideoihin tai katsella vain suosikkitekijöidesi videoita.

Pelivideoiden etsintää voi tarkentaa käyttämällä pelin nimen lisäksi erilaisia hakusanoja:
- jos haluaa suomenkielistä pelivideota niin voi käyttää hakusanaa "pelailua" 
- "gameplay [pelin nimi]" on pelikuvaa pelistä, erotuksena esimerkiksi mainosvideoista tai trailereista
- Jos haluat katsoa pelkkää pelivideota ilman kommentointia, voit lisätä hakuun sanat "no commentary"
- Jos taas haluat katsoa juonnettuja videoita pelaamisesta niin lisää hakuun "Let´s Play"
- Pelien esittelyvideoita löydät hakusanalla [pelin nimi] ”Trailer” .
- Pelioppaita löydät hakusanalla [pelin nimi] ”guide”.
- Jos olet jumissa jossain pelissä, niin apua etenemiseen löytää haulla [pelin nimi] walkthrough.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti