keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Nuoret seniorien opastajina ja neuvojina tietokone- ja videopelien pelaamisessa ja pelien maailmaan tutustumisessa

Seniorit voisivat pyytää lapsia ja nuoria neuvomaan, opastamaan, opettamaan ja valmentamaan heitä tietokone- ja videopelien pelaamisessa. Tällöin seniorit joutuvat tai pääsevät tilanteeseen, jossa he ovat aloittelijoita ja osaamattomia ja vastaavasti lapset ja nuoret taitavia ja kokeneita osaajia. Kokemus voi puolin ja toisin olla erittäin antoisaa, hauskaa ja mielenkiintoista.

Myös lapset ja nuoret voisivat olla aloitteentekijöitä. He voiosivat pyytää senioreita katsomaan pelaamistaan ja ehdottaa, että voisvat opetaa myös senioreita pelaamaan.

Ainakin ensimmäiseksi opastettavaksi peliksi kannattaisi valita peli, joka aihepiiriltään, hahmoiltaan, visuaaliselta ilmeeltään ja toiminnaltaan kiinnostaa senioria. Jos tämän lisäksi lapsi tai nuori itse pitää pelistä, ovat onnistumisen edellytykset entistä paremmat. Seniori on silloin kiinnostunut lapselle tai nuorelle tärkeästä asiasta. Itselläni on tästä erittäin hyviä kokemuksia. Suosikkipelini ovat pääosin minut tuntevan nuoren minulle ehdottamia.

Miltä tällainen lasten ja nuorten oppilaaksi ryhtyminen senioreista tuntuu? Millä tavalla toimien seniorit tekisivät opastamisesta ja neuvomisesta lapsille ja nuorille kivaa ja hauskaa? Minkälaisia ohjeita lapsille ja nuorille olisi hyvä antaa siitä, miten he opastavat ja neuvovat senioreita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti